Национална програма "Иновации в действие"

Национална програма "Иновации в действие"

Национална програма "Иновации в действие"

След сърдечното и пъстроцветно посрещане на представителите на училищата - партньори ОУ "Св. Климент Охридски", гр. Бургас, ОУ "Христо Ботев", с. Самораново и ОУ "Христо Смирненски", с. Ореховица, гостите ни бяха запознати с историята на нашето училище, започната от първите - шепа учители и стотици ученици, чиито достойни наследници сме днес - одухотворени, целеустремени, водещи. Те имаха удоволствието да се насладят на многообразните иновативни методи, прилагани години наред в училището ни, да обменят идеи за нови такива. Емоционални, зареждащи, но и наситени с много знания и умения, показани от учители и ученици, бяха иновативните уроци, проведени в дните на мобилността. Позитивна нагласа за деня създадоха с бинарния си урок "Фолклорни празници" учениците от V а клас, ръководени от старши учителя по български език и литература - госпожа Венета Манева, която заедно с колегата по музика - старши учител Александър Попов, за пореден път възхитиха с майсторството в иновативните дейности. Коледарите и лазарките предадоха своя емоционален заряд на по-малките ученици от III б клас, които в часа по английски език представиха  драматизация на приказката „Снежанка и седемте джуджета” на  английски език като  реализация на театрален проект, върху който учениците работят в часовете под умелото ръководство на старши учител госпожа Десислава Анчова, разработила неколкократно подобни проекти с ученици от I - IV клас. Представянето на иновативни практики завърши с прекрасното представяне на малките ученици от II б клас, показали доста знания в разнообразните форми на работа в часа по български език и литература, предоставени от старши учител госпожа Катя Иванова - доказал се учител иноватор.

Във всички часове прозираше иновативният дух на екипите от учители и ученици. завършиха с удовлетворение от показаното. Гостите, приятно впечатлени от видяното, освен че аплодираха децата и учителите, направиха снимки за спомен с тях и поканиха колегите да им гостуват отново за реализиране на още идеи.

Когато в края на учебния ден поглеждаме уморените лица на учителите, понякога се питаме "Заслужава ли си?". Когато погледнем щастливите лица на децата, множеството награди на ученици и учители, си казваме: "Заслужава си и ще продължим да творим"!

Благодарим на учителите - иноватори и вдъхновители, на учениците за тяхното старание и креативност, на родителите - за тяхната подкрепа! Пожелаваме успех на всички в каузата "Аз искам, аз мога, аз успявам".