Учениците от IV клас посетиха НИМ и Природонаучния музей София

Учениците от IV клас посетиха НИМ и Природонаучния музей София

Учениците от IV клас посетиха НИМ и Природонаучния музей София

   В слънчевия 6 юни, седмица преди да се разделят със своите учители от началния етап на образование, учениците от ІV клас с класните си ръководители г-жа Катя Новачка, г-жа Мариана Сотирова и г-жа Десислава Николова посетиха Националния исторически музей и Националния природонаучен музей в град София. Четвъртокласниците се запознаха с интересни факти от миналото на древните траки, живели по нашите земи. Те бяха влечатлени от Панагюрското златно съкровище, Вълчитрънското и Рогозенското съкровища. В Природонаучния музей попаднаха в един приказен свят на красиви пеперуди, пъстроцветни птици, игриви рибки и огромни мечки, тигри, леопарди и весели маймунки.

   Учениците се почувстваха горди българчета, когато видяха величествените фигури на Евлоги и Христо Георгиеви
пред Софийския университет "Св. Климент Охридски" и Народната библиотека "Св. св. Кирил и Методий". Видяха и сградите на  Народното събрание, Президентството и Министерския съвет.
   Направиха си снимки за спомен от чудесната екскурзия. Усмихнати, заредени с енергия и положителни емоции,
се завърнаха в Дупница, за да завършат учебните занятия в очакване на последния звънец на учебната 2021 - 2022 година и идващата лятна ваканция! Пожелаваме им още много пътувания, за да опознават красотата на България!