"Училище любимо, как хубаво си ти!"

"Училище любимо, как хубаво си ти!"

"Училище любимо, как хубаво си ти!"

На 05.11.2020 г., макар и не по традиционния начин, ОУ „Евлоги Георгиев”, град Дупница, отпразнува своя патронен празник. Училищният двор и класните стаи бяха огласени от любими български песни, от щастливия смях и танци на децата. Водосвет за здраве отслужи отец Костадин.  Господин Петков, директор на училището, поздрави всички с празника, пожела здраве, успехи и грандиозен празник, какъвто заслужават, през следващата година.

Десетки ученици се включиха в обявените конкурси за литературна творба, рисунка, проекти по английски език, посветени на патрона на училището – Евлоги Георгиев, и подредени във фоайето. Директорът благодари на всички ученици и техните учители, и връчи специално изработени грамоти.

Учениците от ІV б клас участваха в организирания  класен турнир "Не се сърди човече". Имаше само оспорвана игра и усмивки, за което получиха награди!

          В творбите си учениците от ОУ „Евлоги Георгиев”, град Дупница, определят училището като втори дом, където човек среща приятели, спирка в живота, на която получава нови знания, открива пътя към успеха! Гордеят се с делото на патрона и миналото на училището! Дори малките първокласници изпяха гордо химна на училището, знаят и ще помнят думите на Евлоги Георгиев:

        „Само надеждата ми, че ще мога и аз да участвам в преуспяването и величието на отечеството ми, ме прави да умра спокойно.”